Apróra feldarabolt tetrapackos dobozokból készül az építőanyag a Stavmat Zrt-nél. Most egyelőre még csak egy gépsor állt munkába, amelyet azonban hamarosan újabbak követhetnek Kaposváron. 

null

- Szeretnénk Magyarországon a szeparált hulladékot is kezelni és segíteni benne, hogy a lakosság is megértse ennek a fontosságát - mondta Ivan Frantisek, a cég vezérigazgatója.

A gyártósort fejlesztő cég ügyvezetője szerint hatalmas piaci lehetőségek előtt áll ez a technológia.

- Húsz éve foglalkozunk ilyen újrahasznosított termékekkel. Európában már nagyon sok országban gyártják ezeket a lapokat, úgy vélem, több ezer négyzetmétert rendelhetnek hamarosan a kaposvári gyártól - tette hozzá Milan Knezo, a GreenCon Solutions Kft. ügyvezetője.

null

Szita Károly, Kaposvár polgármestere a szerdai sajtóeseményen kiemelte: a somogyi megyeszékhely zöld városként örömmel fogad minden olyan céget amely a fenntrthatóságért tesz. 

- Fenntartható, megújuló, környezetbarát és valami olyasmi, amit szintén kitűzhetünk a városunk zászlajára, amit jelen pillanatban más magyarországi település nem tehet meg - tette hozzá a városvezető.

null

A próbaüzemet követően, ha beindul a gyártás, akkor még egy nagyobb csarnokot is építenének itt. A vállalkozás akkor nagyjából 50 embernek ad majd munkát.

Címkék: stavmat, beruházás, gazdaság, kaposvár