A Buzsáki utcai vasbeton fal zsaluzásával és betonozásával a jövő hétvégére készülhet el a kivitelező. Ezt követően pillérekkel is megerősítik a partfalat, majd a vízelvezető rendszer és a kerítés következnek. A munkálatok most 75 százalékon állnak, várhatóan június végén be is fejezdőnek. Még úgy is, hogy időközben több olyan üreg is napvilágra került, ami eddig a föld alatt volt - mondta el tegnap egy helyszíni sajtótájékoztatón a Kaposvári Önkormányzat műszaki ügyintézője, Erdélyi Napsugár: "Több kimosás, üregesedés volt látható, fent a Buzsáki utcában is találtak a padkában egy üreget, a partfalban is, amit a rókák is előszeretettel mélyítettek, ezt orvosolni kellett!"

Kaposvár két évvel ezelőtt döntött úgy, hogy egyirányúsítja a Buzsáki utca forgalmát az Arany János és a Puskin utca között és a parkolást is korlátozza. Ezekre az intézkedésekre a statikai szakvélemények miatt volt szükség. Most a partfal megerősítésére és átépítésére több mint 400 millió forintot fordít a város, a legfontosabb ugyanis a kaposváriak biztonsága - fogalmazott Szita Károly, polgármester: "Egyáltalán nem volt stabilnak mondható ennek a partfalnak az állapota és attól tartottak a statikusok és mi magunk is, hogy egy nagyon erős csapadékos időjárást követően megindulhat ez a löszfal. Nem azt mondom, hogy az utca másik oldalán levő házak is veszélybe kerültek volna, de az úttestet mindenképpen érintette volna és így balasetveszélyes állapot alakult volna ki."

Szita Károly polgármester azt is hozzátette, hogyha a löszfa újra erős lesz, akkor egy lelátó és egy fedett futófolyósó is épülhet a helyszínen. Ráadásul hamarosan az atéltikai pálya is megújul.

Címkék: Buzsáki utca, partfal, megerősít, atlétika pálya, löszfal, gazdaság