Jelenleg heten dolgoznak ebben a telefonközpontos irodában. Buzsáki Attilának kilenc éve volt egy csipőműtétje, ami miatt le is százalékolták. Mivel csak ülő munkát végezhet,  nehezen tudott elhelyezkedni. Örül, hogy végre olyan munkát talált, amit szeret is csinálni: "8 órában dolgozom itt. Emberekkel kell kommunikálni, ami nagyon tetszik nekem. Nyilván a fizetés sem utolsó szempont, azzal is meg vagyok elégedve".

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához számos segítséget is nyújt a cég. Egy tartásjavító mellény például az ülőmunka terheit csökkenti - tudtuk meg a Viapan Group elnökétől, Vida Pétertől: "Olyan technikai eszközöket sikerült az elmúlt időszakban beszereznünk és olyan kutatásokat végeztünk a témában, amelyeket aztán ennek a call centernek a kialakításánál is felhasználtunk".

A Somogy Megyei Kormányhivatal adatai szerint a regisztrált megváltozott munkaképességűek több mint 80 százaléka el tudott már helyezkedni.

Kaposváron egyébként az elmúlt húsz évben még soha nem volt ilyen alacsony az álláskeresők száma, mint most - mondta el a város polgármestere. Szita Károly szerint ez azt is jelenti, hogy közel a teljes foglalkoztatottság. Vagyis, hogy mindenki dolgozhasson, aki munkával akarja eltartani a családját.

Címkék: Viapan Group, ülőmunka, tartásjavító, megváltozott munkaképességű, call center, iroda, foglalkoztatás, Kaposvár, gazdaság