A koronavírus ellenére is stabil és fejlődik a kaposvári gazdaság – mondta a polgármester a mai közgyűlésen. Szita Károly hangsúlyozta: jelzi ezt az iparűzési adóbevétel mértéke is, még azzal együtt is, hogy az adó fele, 680 millió forint tavaly a vállalkozásoknál maradt. Két ipari park is betelt, újat nyitnak és zajlik az iparterületek infrastrukturális megújítása is, mert ez növeli a versenyképességüket. Folytatódnak a tavaly megkezdett beruházások és a várospolitikai célok megvalósítása. 

Azokat a célokat, amiket kitűztünk 2019-ben, amelyeket el akarunk érni 2030-ra el fogjuk érni. Ma már majdnem mindenkinek van munkája ebben a városban. Javulnak a keresetek. Egyre egészségesebbek a kaposváriak. Rengeteg fejlesztést, sportfejlesztést indítunk el és szűrő programokat és az energia függetlenség is fontos számunkra - mondta a közgyűlésen Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

Idén is magas összeg jut a családtámogatásokra és a kedvezményekre, a tervek szerint új bölcsőde is épül az Irányi Dániel utcában. A polgárok házában hamarosan megkezdi működését az egészségház, amelynek célja a prevenció, a szűréseken való részvételre ösztönzés. Épül a városi zöld fűtőmű, öt városi intézménynél pedig 2 milliárdos energetikai felújításba kezdenek bele.

A közgyűlés döntött arról is, hogy a Virág utcai volt kollégium épületét a honvédelmi tárcának adják át, hogy abban honvéd kollégium és középiskola működhessen.

Címkék: április, közgyűlés, kaposvár, gazdaság