A somogyi megyeszékhely közgyűlése nemrég döntött a Kaposvári Turisztikai Marketing Nonprofit Kft. létrehozásáról is. Ennek a cégnek a feladata a többi között a térsgéi idegenforgalom támogatása. A város pedig tovább folytatja a fejlesztéseket. Megújul például a Deseda kemping, négycsillagos hotel épül a versenyuszoda szomszédságában és bővül a kerékpárút-hálózat is - fogalmazott Szita Károly polgármester, aki szerint az a cél, hogy városunk és a Zselic térsége az ország 20 legvonzóbb célpontjának egyik legyen.

Az országban 22 tourinform iroda újult meg 450 millió forintból. A kaposvárira 17 és fél milliót fordítottak. Itt a helyi kézműves termékek megjelenése mellett ma már gyermekjátszó sarok, kerékpáros szervíz és kölcsönző, valamint telefontöltő pont is működik.   

A térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila szerint a vendégjárás élénkítésére sok minden adott már a környéken: a természeti és épített kincsek, a minőségi és a falusi szálláshelyek, valamint a jó programok is. 

Az átadó ünnepségen a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus szakmai igazgatója, Juhász Szabolcs arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány után újra kell indítani az idegenforgalmat, ami az eredményeket és a vendégéjszakákat látva, sikerült is.

Címkék: Dorottya ház, Zselic, idegenforgalom, tourinform, turizmus, Kaposvár, gazdaság