Az Ukrajnában kialakult helyzetre tekintettel a Vodafone Magyarország minden Ukrajnában tartózkodó lakossági ügyfelének díjmentessé teszi a roamingot, az SMS-, adat- és hívásforgalom esetében egyaránt - közölte a szolgáltató az MTI-vel csütörtökön. A díjmentes forgalmazás Magyarországra indított hívásokra és SMS-ekre, valamint az Ukrajnán belüli forgalmazásra vonatkozik - írták.

A magyar mobilpiac másik jelentős szolgáltatója, a Magyar Telekom szintén csütörtökön jelentette be, hogy az ügyfeleinek 2022. február 1-től visszavonásig az ukrajnai roaming partnerhálózatokon forgalmazott roaming díjait, beleértve az alapdíjas hanghívásokat, az alapdíjas SMS-eket és a mobilinternet forgalmat, teljes mértékben, összeghatár nélkül jóváírja annak érdekében, hogy a hozzátartozóikkal történő kommunikációjukat támogassa.

A Telenor (Yettel) szintén hasonló döntést jelentette be a közösségi oldalán: "Az Ukrajnában kialakult helyzetre való tekintettel a mai naptól visszavonásig jóváírjuk az Ukrajnában tartózkodó lakossági ügyfeleink adat, hang és SMS roaming díjait, ezzel szeretnénk segíteni ügyfeleink szeretteikkel történő kapcsolattartását. A Magyarországról ukrán alapdíjas telefonszámokra irányuló nemzetközi hívások díját szintén visszavonásig jóváírjuk lakossági ügyfeleinknek."
 

Címkék: yettel, telenor, roaming, vodafone, ukrajna, hálózat, telekom, gazdaság