Középiskolásokkal telt meg csütörtökön a kaposvári campus tükrös aulája. Ezen a nyílt napon a villamosmérnök képzést népszerűsítette az intézmény.

- A Magyar Agrár és Élettudományi egyetem létrejöttével megnyílt a kaposvári campus számára az új intézményrendszer teljes portfóliója. Ez által lehetővé vált, hogy kaposvári telephellyel gépészmérnök képzés indulhasson. Ezt követően személyes egyeztetéseket folytattunk helyi meghatározó piaci szereplőknek, annak érdekében, hogy duális képzési megállapodást kössünk, ez által vonzóvá tegyük az érdeklődök számára a műszaki képzést - tette hozzá a campus főigazgatója, Vörös Péter.

A villamosmérnöki alapszak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, illetve az Óbudai Egyetem együttműködésének köszönhetően indulhatott el a somogyi megyeszékhelyen. Kaposvár műszaki képzései iránt pedig már most nagy az érdeklődés.

null

- Azért szeretnék erre az egyetemre járni, mert közel van és szerintem az oktatás szintje az itt ugyanolyan magas, mint a bármelyik másik egyetemen - válaszolta kérdésünkre az egyik érdeklődő.

A villamos-, illetve gépészmérnöki képzést a város is támogtaja, hiszen ezek a szakok is hozzájárulnak Kaposvár újraiparosítási törekvéseihez. A jövő mérnökei egyébként február 15-éig adhatják le jelentkezési lapjukat. Bővebb tájékoztatást pedig a felvi.hu oldalon olvashatnak. 

Címkék: villamosmérnök, nyílt nap, képzés, gazdaság