Erős a város és stabil a költségvetése - mondta a mai közgyűlésen Kaposvár polgármestere. Szita Károly hangsúlyozta: a koronavírus-járvány korábbi hullámaiból is megerősödve jött ki a somogyi megyeszékhely. Felpörgött a gazdaság, ami meglátszik a foglalkoztatottsági mutatókon is: az elmúlt húsz év legalacsonyabb munkanélküliségi adatait mérik már hónapok óta. Ennek megőrzése most a feladat, amelyhez a leghatékonyabb eszköz a védőoltás felvétele. Így az oktatási-nevelési intézményekben is kevesebb olyan helyzet alakulhat ki, ami plusz terheket ró a szülőkre. Ahhoz ugyanis, hogy egy osztály vagy csoport karanténba kerüljön elég egyetlen megbetegedés.

A családokat és a gazdaságot segítő intézkedésekről is döntöttek ma a városatyák. Eszerint nem emelkednek a helyi tarifák, illetve adók sem.

„Nem emeljük a közszolgáltatás díjait, annak érdekében, hogy a kaposvári családok továbbra is erősek maradjanak. Nem emeljük a vállalkozások terheit sem, sőt segítséget nyújtunk a tekintetben, hogy például az iparűzési adónál a kis- és a középvállalkozások 2 százalék helyett egy százalékot fizessenek” - mondta el Szita Károly, polgármester.

A közgyűlésről percről-percre itt tudósítottunk.

Címkék: képviselő, közszolgáltatás, testület, cég, vállalkozó, család, járvány, közgyűlés, adó, díj, koronavírus, gazdaság