Megújult stratégiával, új menedzsmenttel és új névvel folytatja működését a a Dél- Dunántúli Élelmiszer Innovációs Klaszter. A térségi cégeket tömörítő szervezet neve mostantól: iFood Élelmiszer Klaszter. A névváltoztatásra azért volt szükség, hogy a gazdasági hálózat nemzetközi viszonylatban is megállja a helyét.

A klaszter azzal a céllal jött létre 2011-ben, hogy összefogja az élelmiszeriparban működő helyi vállalkozásokat és szervezeteket. Ma 33 tagja, a régión átnyúló lefedettséggel rendelkezik. Tevékenysége és lehetőségei egyre bővülnek.

"Elérkeztünk most a fejlődésünk egy olyan szakaszába, ahol nevet változtattunk és most mint ifood klaszter működünk tovább, régiós határokon túllépve. Magyarországról éreznek tagok és megkeresések, olyan élelmiszer ipari cégektől, vagy akár az élemiszeriparhoz kapcsolódó kiszolgáló cégektől, akik az innovációban érdekeltek. A névváltoztatás egyrészt ezt is szolgálta másrészt pedig nemzetközi irányokba is szeretnénk fejlődni." - mondta el egy napokban rendezett eseményen Szommerné Egyed Linda, az iFood Élelmiszer Klaszter elnöke.

klaszter

A rendezvényen az iFood Élelmiszer Klaszter és az Omnipack Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter együttműködési megállapodást kötött.

"Különlegességünk, hogy a szakcégünkből mindenből csak egy van. Illetve akkor jöhet be másik hasonló tevékenységű szakcég, hogyha a bent lévő partner hozzájárul, mint együttműködő partnerként tekint rá és nem pedig konkurenciaként. Azzal hogy nem vagyunk egymásnak konkurensei, ezzel nagyon jól tudunk együtt dolgozni, hiszen mindenki a csomagló technikába tud okosságot mondani." - árulta el Ugrin András, az OMNIPACK Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter elnöke.

A csomagolóanyagok jövője környezetvédelmi szempontból is kiemelten fontos kérdésnek számít világszerte.

Címkék: ifood, névváltás, klaszter, együttműködés, gazdaság