November 10-én köszöntötte a Balatoni Hajózási Zrt. a kétmilliomodik utasát az idei, 175. jubileumi hajózási szezonban. Amennyiben folytatódik az eddigi trend, úgy az elmúlt 20 év legmagasabb utasszámával zárhatja az évet a BAHART - írja közleményében a társaság. A szerencsés dunakeszi kiránduló párt a cég vezérigazgatója, Veigl Gábor 100.000 Ft értékű utalvánnyal jutalmazta a Széchenyi István komp fedélzetén.

Már az évközi utasszámok is előrevetítették, hogy a BAHART kompok idén újabb csúcsot döntenek. A kiváló őszi kirándulóidő és a Balaton-parti rendezvények hozzájárultak ahhoz, hogy a kompforgalom már 2021. október 17-én elérte a teljes 2019. évi utasszámot. Az előzetes prognózis alapján a kompon szállított utasok száma év végére meghaladhatja az 1 millió 375 ezer főt, amire utoljára 24 évvel ezelőtt, 1997-ben volt példa.

A BAHART idei kétmilliós utasszámának elérésében természetesen fontos szerep jutott a személyhajózásnak is, amely keretében a hajók a tavalyi évet 23%-kal meghaladva, 649 ezer utast szállítottak idén.

A kiemelt fejlesztések jövőre is folytatódnak, hiszen cél a műszakilag megbízható, ügyfélbarát, innovatív és környezettudatos megoldások kialakítása, a dinamikusan fejlődő balatoni turizmus kiszolgálása. A Társaság modernizációja a Magyar Állam tőkeemelésének eredményeként két új komp és két új személyhajó beszerzésével, a kisebb hajók felújításával, az online jegyvásárlás bevezetésével, a menetrend- és szolgáltatáskínálat további finomításával folytatódik.

A BAHART kompok az év minden napján közlekednek. November 8-tól téli menetrend szerint óránként, Szántódrévből 7:00 – 18:00, míg Tihanyrévből 7:15 – 18:15 között.

Címkék: kétmillió, Bahart, utas, gazdaság