Magyarországon a Kaposvár Kártya volt az első települési kártya, amit 2005-ben itt, a somogyi megyeszékhelyen vezettek be. A technikai fejlődéssel lépést tartva a kártya azóta már új, modern dizájnnal jelenik meg.

"Most már egy-két éve ezzel a QR-kódos változattal találkozunk, tehát ennek a digitálisnak is megvan a hatalmas nagy előnye. Mindenki használatkor azonnal megkapja a telefonjára az ezzel kapcsolatos tudnivalókat. És ha nincs nála konkrétan a kártya, akkor természetesen telefonon is be tudja mutatni a QR-kódot, és így is le tudják olvasni például a Virágfürdőben" - mondta el kérdésünkre Mayerné Bocska Ágnes, a kaposvári Tourinform Iroda vezetője.

kaposvár kártya

Egyes üzletekben, önkormányzati intézményekben és szolgáltatóknál 5-20 százalék kedvezményt kapnak a kártyatulajdonosok. Jelenleg több, mint 50 elfogadóhely van Kaposváron. Az esküvői ruhaszalon kölcsönzőtől a gázszerelőn át az optikai szalonig számos vállalkozás ad kedvezményt, amelyekkel évről-évre milliókat spórolnak meg a kaposváriak.

Az érvényesítésre valamint új plasztik igénylésére a Tourinform Irodában jövő hét keddtől van lehetőség. A családtagok egymásnak is meghosszabbíthatják a Kaposvár Kártyát, a lakcímkártya, a forgalmi engedély vagy az iskolalátogatási igazolás bemutatásával. Tekintettel a járványhelyzetre, egyszerre csak 2 ügyfelet fogadnak, illetve a szájmaszk használata is kötelező az irodában tartózkodók számára.

Címkék: meghosszabbítás, tourinform iroda, kaposvár kártya, gazdaság