Az idén is ötmilliárd forintos keretre pályázhattak az önkormányzatok a szociális tüzelőanyag-programban, a lehetőséggel országszerte 2351, Somogyból 223 település élt - ismertette szerdán a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára. Pogácsás Tibor elmondta: a pályázatok beadási határideje augusztus 31. volt, a rászorulóknak február 15-éig meg kell kapniuk a támogatást.

Pintér Sándor belügyminiszter 2011-ben döntött arról, hogy a minisztérium a saját keretéből tüzelőanyag-támogatást biztosít az 5000 lakosúnál kisebb településeken élő rászorulóknak. Ebben az évben 2351 település pályázott keményfára, 217 barnakőszénre, 43 pedig puhafára - közölte az államtitkár.

szociális tüzifa

Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára arról beszélt, hogy Magyarország tűzifa-ellátása a 2021-2022-es fűtési szezonra biztosítva van. Az ország kétmillió hektárnyi erdőjében megtermelt hárommillió köbméter tűzifa áll ugyanis a lakosság rendelkezésére.

Hozzátette: Magyarország erdőinek élőfakészlete 400 millió köbméterre tehető, és minden évben 13 millió köbméterrel gyarapszik, amelyből évente 5-5,5 millió köbméternyit termelnek ki.

Címkék: Szociális tűzifa, progra, pályázat, somogy, gazdaság