Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás keretében került sor a European Landowners’ Organisation (ELO) díjának átadására, amelyben kimagasló, példamutató és eredményes vadgazdálkodási tevékenységet folytató szervezetek részesülhetnek. Ezt az elismerést Magyarországon elsőként a SEFAG Zrt. két vadászterülete kapta - tudósít a cég honlapja.

A „Wildlife Estate Label” olyan vadászterületek hálózatát jelenti, melyek önként vállalták elkötelezettségüket a fenntartható vadgazdálkodás filozófiájának betartása mellett.

Jelenleg 13 nemzetet és 134 területet foglal magába, amely mintegy egymillió hektárnyi, különböző biogeográfiai régiókban található. A csatlakozók célja, hogy megőrizzék, illetve élhetőbbé tegyék természeti, kulturális és társadalmi környezetüket.

Ezen túlmenően cél, hogy példaértékű gazdálkodást folytató területek hálózatait hozzák létre, amelyek mintaként mutatják be Európa szerte a jó gazdálkodás és az élővilág- és élőhely megőrzés legfőbb elveit.

A SEFAG Zrt. Magyarország legnagyobb - 103.000 hektáron - vadgazdálkodó cége. Mindkét díjazott terület kiváló erdészeti és vadállománnyal bír, illetve példamutató gazdálkodási tevékenységet végez nemzetközi relációban is. A címet az erdő- és vadgazdálkodási ágazatok összhangjának, a fenntartható és a természetvédelmi szempontokat előtérbe helyező gazdálkodásnak, illetve a társadalom irányában végzett kommunikációnak köszönhetően érdemelték ki ezek a területek.

Címkék: vadgazdálkodás, Sefag, díj, elismerés, erdő, nemzetközi, Somogy, gazdaság