A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kaposvári campusa is aktívan részt vesz a térség gazdaságának fejlesztésében - hangzott el egy mai sajtótájékoztatón. Ennek egyik történelmi léptékű eredménye, hogy idén elindul a gépész- és a villamosmérnök képzés.

- A fejlesztési stratégiánk fő célkitűzése, hogy intézményünk ne csak Kaposvár, hanem a térség tudományos központja is legyen egyben - tette hozzá a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora, Prof. Dr. Gyuricza Csaba.

Az egyetem kutatói a Kaposvár és térsége - kitörési lehetőségek a Dél-Dunántúli régióban elnevezésű fejlesztési programot a városvezetéssel és a helyi vállalkozásokkal karöltve készítették el.

null

Az eseményen Kaposvár polgármestere, Szita Károly elmonda: 2030-ra 4 célt fogalmaztak meg, amelyek mind az itt élők jólétét szolgálják. A többi között a magasabb jövedelem elérését, a demográfiai mutatók növekedését, az egészségfejlesztést és az energiafüggetlenséget.

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő azt mondta: mindent megtesz, hogy újabb források érkezzenek a helyi gazdaságba.

A program bemutatója egy kerekasztal beszélgetéssel zárult, ahol a résztvevők rögtön megoszthatták egymással észrevételeiket.

Címkék: mate, kaposvár, gazdaság