Hat évvel ezelőtt indult el Somogyban a megyei foglalkoztatási paktum. Az előkészítést követően képzések kezdődtek el és már nagyon sokan elhelyezkedtek, illetve napjainkra már biztos munkahelyük van, derült ki az egyeztetésn.

- 2016 óta már 950 fő került ki a munkaerőpiacra a paktumnak köszönhetően - tette hozzá Hornyák Valéria, a Somogy Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője.

null

A megyei paktum összességében több mint 1200 ember képzését, elhelyezését vállalta a program végéig. Összességében a programra csaknem 2 milliárd forint áll rendelkezésre. A pénzből továbbképzéseket, tanfolyamokat tartanak a munkakeresőknek, illetve bér és járuléktámogatásokat adnak a munkáltatóknak.

- Ez óriási eredmény különösen akkor, amikor egy másfél éves pandémiás időszakon vagyunk túl. A paktum volt az az egyetlen munkaerőpiaci lehetőség, ahol 100 százalékot biztosítunk azon vállalkozóknak, akik igényelték a foglalkoztatás támogatását - mondta Huszti Gábor a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke.

null

A támogatásokat leginkább a Balaton-parton, Kaposváron és környékén, illetve a Dél-somogyi vidéken vették igénybe. A program az idei évben ér véget.

Címkék: foglalkoztatás, paktum, somogy megye, gazdaság