Megkezdődött a Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő 67-es gyorsforgalmi út déli szakaszának építése; a 3,14 kilométer hosszú kaposfüredi elkerülő 2023 tavaszára készül el - mondta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) vezérigazgatója kedden Kaposváron.

null

Nagy Róbert a projekt sajtótájékoztatóval egybekötött úgynevezett szakaszindító eseményén azt mondta: a mintegy 8 milliárd forint hazai költségvetési forrásból 2x2 sávos, 110 kilométeres óránkénti sebességre tervezett főút készül, a fejlesztés a kerékpárosközlekedés biztosítását, a közvilágítási hálózat, a vadvédelmi kerítés és a 67-es út üzemi hírközlő rendszerének kiépítését is magába foglalja.

null

A megyeszékhely polgármestere azt hangsúlyozta, hogy Magyarországnak ma olyan, a kaposváriak által már régóta várt kormánya van, amely támogatja a város és az M7-es autópálya 2x2 sávos összeköttetését. Szita Károly úgy vélte, hogy a város az útfejlesztés nélkül nem tudná megvalósítani újraiparosítási programját, amelynek célja, hogy emelkedjen a kaposváriak jövedelme, mindenkinek legyen munkája, aki dolgozni akar.

A polgármester elvárásként fogalmazta meg, hogy a megyeszékhelyeknek az országos gyorsforgalmiút-hálózatba kapcsolása után lehetővé váljon e városok hasonló minőségű közvetlen kapcsolatának megteremtése is.

"Ez az esetünkben Kaposvár és Pécs 2x2 sávos, minél előbbi összeköttetését jelenti" - mondta a polgármester. Szita Károly hangsúlyozta, a beruházás elkerülhetetlen, "különben a Dél-Dunántúl csúszása folytatódni fog és megállíthatatlan lesz".

A térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila ma a Parlamentben volt, de közösségi oldalán azt mondta: a bővítés folytatása a kaposváriak számára nem egy egyszerű útépítés, hanem egy olyan versenyhátrány ledolgozása, ami gazdasági, társadalmi és kulturális kérdés is egyben.

 

Címkék: 67-es út, fejlesztés, kaposvár, gazdaság