A jelenlegi járványügyi helyzet sajnos nem teszi lehetővé az S-PARK teljes körű megnyitását, azonban március 11-én három üzlet - az Interspar, a DM és az Ofotért - részvételével részlegesen megnyitják a bevásárlóparkot - tájékoztatta szerkesztőségünket a SES Magyarország.

Nézzék meg videónkat az S-Parkról!

A központ a 61-es főút mellett az Árpád utcában 10 hónap alatt, 11 milliárd forintból épült fel, területéből az Interspar 6600, az üzletsor 4400 négyzetmétert foglal el. Az Interspar 20 ezer terméket kínál a vásárlóknak, kiszolgálásukról száz áruházi munkatárs gondoskodik - közölték.

A közlemény szerint a fejlesztés részeként melegkonyhás vendéglátó egységet, 563 parkolóhelyet, elektromosautó-töltőt, zöldfelületet és egyebek mellett egy később nyíló, jól felszerelt játszóteret is kialakítottak.

A létesítmény tervezése és kivitelezése során nagy hangsúlyt kapott a környezettudatosság: a központban mellőzik a földgáz használatát, az épület fosszilisenergia-felhasználása közel nulla - jelezték. A hűtő-fűtőrendszer környezetkímélő, ózonbarát, az ideális hőmérsékletet a hulladékhőt is hasznosítani képes szén-dioxidos hűtőközegű hőszivattyús rendszer biztosítja, a világítást pedig csökkentett energiaigényű LED-technológiával oldották meg.

Címkék: járványhelyzet, S-Park, óvatosság, Kisgát, Interspar, bevásárlóközpont, Kaposvár, gazdaság