Csütörtök délelőtt 11 gazdasági társaság, illetve vállalkozó vehette át a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elismerését. A Somogy Gazdaságáért Díjat a Szabó Fogaskerékgyártó Kft. kapta meg.

A 45 évvel ezelőtt alakult egyszemélyes vállalkozásból mára 50 jól képzett szakembert alkalmazó középvállalkozás lett. Fogaskerekeket gyártanak a mezőgazdasági gépek, a szélerőművek, az autóipar, a gépgyártás és a vasúti közlekedés számára, kül- és belföldi partnereknek egyaránt.

Az év Somogyi Vállalkozása Díjat mikro-, kis-, és középvállalkozás kategóriában adták át. Az egyik kitüntetett a Mega-Papír 2004. Kft. lett, amely a járvány idején is nagy hangsúlyt fektetett beszállítói hálózatának megtartására.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara 18 év óta díjazza tagságának cégeit, egyéni vállalkozóit. Az elismerésekről saját maguk döntenek.

- Egyafajta minőségi többletet hoz ez a kitüntetés az egyéb állami, vagy hasonló kitüntetésekhez képes, mivel ezt gyakorló vállalkozások bírálják el és azokat a feltételrendszereket, amelyeket előírtunk az egyes kitüntetések odaítélésénél ezt aktív és gyakorló vállalkozók ítélik oda. Úgy értékeljük, hogy az értéke is ennélfogva nagyobb - tette hozzá a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnök, Gulyás Árpád.

Díjakat adtak át még többek között a somogyi idegenforgalom növeléséért tett törekvésekért, a környezetvédelemért, valamint a szakképzéssel összefüggő tevékenységekért is.

Címkék: díjátadó, skik, gazdaság