Kaposvár polgármestere mindezekről pénteki rádióinterjújában beszélt, hangsúlyozva, hogy ha a városlakók egészsége érdekében el kell hagyni beruházásokat, fejlesztéseket vagy vissza kell fogni támogatásokat, akkor ez fog megtörténni.

A somogyi megyeszékhely életében és így a 2021-es költségvetésben is fontos cél még a gazdaság működtetése, erősítése, illetve a munkahelyek megvédése. Szita Károly elmondta: a járvány első hullámának végén - az év elejihez képest - ugyan több mint 700 fővel emelkedett a munkanélküliek száma Kaposváron, a legfrissebb, decemberi adatok ugyanakkor már ismét a 2020 januári állapotot tükrözik. Ez azért örvendetes, mert akkor már majdnem mindenki dolgozott a városban, aki akart is dolgozni.

A város költségvetését a kormánnyal egyeztetve készíti az önkormányzat. Kaposváron is felére csökken a kis- és középvállalkozások iparűzési adója az idén. Ez a lépés szintén segíthet a munkahelyek megőrzésében.

A reggeli beszélgetés során az is kiderült, hogy a héten a kaposvári óvodák és bölcsődék 86 százalékos kihasználtsággal működtek, a Liget Időskorúak Otthonában pedig minden lakónak és dolgozónak negatív lett a legutóbbi koronavírus-tesztje.

Elhangzott az is, hogy a polgármester már regisztrált az oltásáért és erre kérte a kaposváriakat is.

Címkék: gyógyul, költségvetés, munkahely, egészség, vakcina, beteg, fertőzött, járvány, oltás, koronavírus, gazdaság