Kelemen Gábor az egyik kaposvári autókesekedés szervízének elektronikai műszerésze. Hosszú éveket készült a vizsga letételére. Az iparágban dinamikus fejlődésen ment keresztül a járművek elektronika felszereltsége, és ezzel lépést kellett tartani. Ez is hozzásegítette a mestervizsga megszerzéséhez.

"Ez egy gyerekkori álom volt, hogy az autóiparban helyezkedhessek el, és ha már itt helyezkedtem el, szerettem volna egy mestervizsgát is megszerezni, hogy minél magasabb szintre jussak el a szakmámban. A jövőben a diákok oktatására is szükségünk van, és a mestervizsga képzés alapfeltétele annak, hogy diákokat foglalkoztathassunk, diákokat oktathassunk és úgy gondolom, hogy ezt a szakmát muszály átadni a következő generációnak is." - árulta el Kelemen Gábor.

Kelemen Gábor, elektronikai műszerész
Kelemen Gábor, elektronikai műszerész

Nemrégiben 8 járműipari szakemeber és három fodrász vált szakmájának mesterévé Somogy megyében. A Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fontosnak tartja a mesterképzést. A jól működő gazdaság egyik alapfeltétele a nagy tudással rendelkező szakemberek megléte.

"A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elkötelezett híve a gazdaság igényeinek megfelelő minőségű szakemberképzésnek. Ezt a célt szolgálják a kamaránál szervezett mestervizsgák, illetve mesterképzések. Nagyon nagy örömünkre szolgált, hogy most a járványügyi helyzetben is a járványügyi előírások és szabályok maximális betartása mellett meg tudtuk szervezni és le tudtuk bonyolítani a mesterképzéseket és mestervizsgákat, melyet valamennyi jelölt sikeresen teljesített." - tudtuk meg Thurzó-Nagy Ágnestől. 

Az elmúlt 20 évben több mint 220 somogyi szakember vehette át mesterlevelét a megyei kereskedelmi és iparkamarától.

Címkék: átadó, SKIK, mesterlevél, somogy, gazdaság