"A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. a megyében 90 ezer hektár állami tulajdonú erdőterület kezel. Hosszú évek óta nagyjából 2500 embernek ad megélhetést. Stabil foglalkoztató, amely élen jár a munkahelyek megőrzésében is, ami ilyenkor pandémia idején különösen fontos. Számos olyan közjóléti és turisztikai beruházást hajtott végre, amely segíti a szabadidő hasznos, egészséges és természetközeli eltöltését, emellett élénkíti a térségi vendégjárást. Nem utolsó sorban pedig a klímavédelem egyik élharcosa. Ezért kapják most ezt a rangos városi kitüntetést" - fogalmazott a díjátadón Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A cég vezérigazgatója, Fehér István pedig arról beszélt, hogy a SEFAG Zrt. a koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére sem vált meg munkavállalótól, sőt néhány százalékos fizetésemelést adtak is idén.

Az év kaposvári munkáltatója címet a város képviselő-testülete ítéli oda, miután javaslatát a szakszervezetekkel és a kamarákkal is egyeztette.

Címkék: közjólét, erdőgazdaság, természet, foglalkoztató, munkáltató, klímavédelem, Sefag, idegenforgalom, turizmus, erdő, Somogy, Kaposvár