"2020 óriási kihívás elé állította túlzás nélkül Magyarország összes ipari szereplőjét, legyenek azok kicsik vagy nagyok. Egyetlen stratégia van, ami továbbra is segíthet abban, hogy ebből csatából is győztesen kerüljünk ki, az, hogy megyünk előre" - fogalmazott Kaposvár polgármestere, Szita Károly hozzátette: "2020. november 13-a napja annak, hogy bár az előre eltervezetteknél szerényebb keretek között, de mégiscsak megnyitja kapuit a BM Heros Zrt. kaposvári üzemcsarnoka. Ha nem az elmúlt időszak tükrében kellene néznünk a mai nap eseményeit, akkor is azt kell mondjuk, Kaposvár város újraiparosításának újabb óriási sarokpontjához érkeztünk."

A csarnokot a Keleti Ipari Parkkal szemben az Inpark területén a Nipüf Zrt. építettette fel. Az alapkövet 2019. december 12-én tették le. A kivitelezés során 6000 köbméter földet mozgattak meg, az alapba ezer köbméter beton került, a szerkezetet magát pedig 110 tonna acél adja. Az alapterület 3100 négyzetméter, a magassága 9,5 méter.

A kaposvári telephelyen mintegy 100 embernek adnak munkát, továbbá a beruházás hozzájárul egy olyan gazdasági környezet kialakításához, amely további befektetőket vonz Kaposvárra.

Az üzemcsarnok avatón egy olyan 60 millió forint értékű tűzoltóautót vehetett át Kötél Egyesület a BM Heros cég felajánlása révén, amelynek tervei itt, Kaposváron születtek meg.

A BM Heros Zrt. 2016 és 2020 között az alábbi jelentősebb projekteket teljesítette:

- 109 db Rába R16 tűzoltó autó/fecskendő
- 30 db Renault vízszállító jármű
- 143 db VW Amarok felszerelése különféle célú bevetési feladatokra
- 408 db Mercedes Sprinter alapú mentőautó
- 72 db VW Crafter alapú mentőautó
- Kb. heti 60 db gépjármű szervizelése

A Kaposvárra tervezett autóbuszgyártás egy évben (tájékoztató jellegű adat):

- 150 db szóló autóbusz (+12 m-es kategória)
- 100 db csuklós autóbusz (+18 m-es kategória)
- 50 db midibusz (<10 m-es kategória)
- szervíztevékenység: 400 db különféle jármű

Az épület falai között kapott helyet az ITM 500 millió forintos támogatásával megvalósult Oktatási és Innovációs Műhely is, amely a Kaposvári Szakképzési Centrumnál a szakképzésben tanuló hallgatók első számú tanműhelye lesz februártól. Egy olyan, minden 21. századi követelménynek megfelelő oktató-tanműhely került kialakításra 150 négyzetméteren, amely a vállalati szféra és az oktatás közötti hídképző hely lesz.

Ezen oktató tér alkalmas arra, hogy támogassa, mind a városban zajló középfokú képzést (technikusi szint), mind kihelyezett egyetemi szintű duális képzéseket, elősegítve a hallgatók részére a gyakorlati képzés elsajátítását, és ezzel biztosítva a városba települő gazdasági szereplők részére megfelelő gyakorlati tudással rendelkező szakembergárda rendelkezésre állását.

Címkék: gyártás, foglalkoztatás, BM Heros, újraiparosítás, ipari park, gép, munkahely, közlekedés, oktatás, Kaposvár, diák, gazdaság