Csütörtökön állt munkába az a kormányablakbusz, amely a somogyi településeken teszi majd lehetővé a helyben történő ügyintézést. A kormányablakbusz egy mozgatható ügyfélszolgálati iroda, ahol az ügyfelek a kormányablakokban elérhető számos ügytípust intézhetnek, továbbá lehetőség van a hatósági eljárások megindítására szolgáló kérelmek benyújtására, illetve tájékoztatást kaphatnak az egyes eljárásokban az ügyintézés menetéről is – emelte ki dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott Igalban, a kisbusz első állomásának helyszínén.

A környező településekről sokan Igalba járnak ügyes-bajos dolgaikat intézni az emberek, így Igal térségnek is nagy segítség lesz az, hogy a mai naptól helybe vihetjük a mobil ügyintézést – hangsúlyozta Witzmann Mihály országgyűlési képviselő. Megyei szinten havonta 44 települést fog érinteni a busz menetrendje, a Kaposvári járáson belül ez 14 helyszínt jelent, a további 7 járáshoz pedig 30 település tartozik. A busz két munkaállomásán egy ügysegéd kolléga és egy kormányablak ügyintéző várja az állampolgárok érkezését.

Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy a kormányablakbusz az állampolgárok kényelmét szolgálja, és lényeges, hogy a kistelepüléseken élők ugyanúgy hozzájussanak a szükséges szolgáltatásokhoz, mint a nagyvárosban élők.

A mobilizált kormányablakokban – többek között – az alábbi ügyek intézésére van lehetőség:

- személyi igazolvány igénylése

- lakcímváltozás bejelentése

- jogosítvány (vezetői engedély) ügyintézés

- parkolási igazolvánnyal kapcsolatos ügyek

- diákigazolvány igényléséhez szükséges NEK adatlap felvétele

- útlevél igénylése

- ügyfélkapu regisztráció

- gépjármű ügyek

A Somogy Megyei Kormányhivatal által feltöltött menetrend ide kattintva érhető el.

Címkék: kormányablakbusz, igal, ügyintézés, gazdaság