Kaposszerdahely legrégebbi útja már annyira tönkrement az évek alatt, hogy szinte használhatatlanná vált. Most a Magyar Falu Programnak köszönhetően ez, és a Temető utcai útburkolat is teljesen megújulhatott több mint 17 millió forintból.

- Az elmúlt években nagyon kevés ilyen jellegű pályázat volt, amire ráadásul sok volt a jelentkező is. Ezért is nagy segítség számunkra a Magyar Falu Program - tette hozzá Kaposszerdahely polgármestere, Prépost László.

A szomszédos településen is több millió pályázati forintot költöttek a falu fejlesztésére az elmúlt években.

- Szenna nyert egy falugondnoki buszt, ami nagyon nagy segítség volt. Közösségi tér újult meg, de voltak energetikai beruházások is. Szenna nyertese volt ennek a programnak - mondta a település polgármestere, Salamon Gyula.

A Zselic települései az elmúlt 10 évben több mint 10 milliárd forintból újulhattak meg. Ez 238 pályázatot jelent. Az útfelújítások, óvóda és iskola korszerűsítések, szennyvízelveztetés mellett a többi között a Széchenyi 2020 programnak köszönhetően épülhetett meg a Zselici Csillagpark is. Ezek a fejlesztések mind ahhoz járulnak hozzá, hogy növekedjen az itt élők életszínvonala.

- Itt gyarapodó falvakról beszélhetünk. Egyre többen választják Kaposvár környékét, köszönhetően az ilyen beruházásoknak is - tette hozzá a térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila.

A pályázati forrásokból a legtöbbet a szociális ellátásra, orvosi rendelők korszerűsítésére, és eszközbeszerzésre költötték a falvak.

Címkék: falvak, beruházások, zselic, somogy megye, gazdaság