Három milliárd forintos keretösszeggel tematikus vállalkozásfejlesztési alapot indít az MFB Invest Zrt. Kaposváron. Olyan kis- és középvállalkozások fejlesztéseihez lehet tőkejuttatást igényelni, amelyek az üzleti megtérülésen túl elősegítik Kaposvár fejlődését. A Kaposvár Városi Tőkealapról szóló szerződést szerdán írták alá a Városháza Dísztermében.

- A koronavírus-világjárvány a kaposvári gazdaságot is érintette. Bár több cégtől is pozitív visszajelzéseket kaptunk, tudjuk, hogy a legtöbbek számára minden segítség jól jön ahhoz, hogy jó évet zárjanak, munkavállalóikat megtartsák, ezáltal pedig családjaik megélhetése is biztosított legyen. Már nagyon közel jártunk ahhoz, hogy elérjük a teljes foglalkoztatottságot Kaposváron, tavaly év végén rekordalacsony volt a munkanélküliek száma városunkban. A vírus felülírta a terveinket, de mi továbbra is azon dolgozunk, hogy Kaposváron mindenki dolgozhasson, aki szeretne - emelte ki a szerződésaláíráskor Szita Károly polgármester.

- Azt a célt is kitűztük magunk elé, hogy a megyei jogú városok első felébe tartozzunk a bérek tekintetében is. Minden ipari fejlesztésünk, az új ipari parkok építése, a régiek felújítása, az új, 2x2 sávos 67-es út, és minden infrastrukturális beruházás mind-mind azért vannak, hogy új befektetőket vonzzunk a városba, a régieket pedig segítsük, ezáltal pedig a kaposváriak jobban élhessenek. A koronavírus-járvány ideje alatt is folyamatosan egyeztettünk a cégek vezetőivel, minden vállalkozás és vállalkozó véleményét kikértük kérdőív formájában is. Tettük ezt azért, mert szerettük volna tudni, hogy mi mit tehetünk értük, hogyan tudjuk segíteni őket, hogy átvészeljék a veszélyhelyzetet. Mert sohasem feledhetjük: a gazdaság élénkítése nem öncélú feladatunk, hanem a kaposvári emberek magasabb életszínvonalának a záloga. Számunkra azért is nagy öröm, hogy létrejött a Kaposvári Vállalkozásfejlesztési Tőkealap, mert ez egy újabb lehetőséget jelent a kaposvári cégeknek a fejlődésre, a bővülésre, amelyből a város és a városlakók is profitálnak - mondta el Szita Károly.

A szerződést Szita Károly polgármester, Sipos-Tompa Levente, az MFB elnök-vezérigazgatója, és Bugár Csaba, az MFB Invest vezérigazgatója írták alá.

A tőkejuttatás jelenthet tőkeemelést már meglévő vállalkozásban vagy lehetőséget ad akár közös vállalkozás alapítására, illetve részesedés vásárlására is. Azon vállalkozások, akik a koronavírus-járvány okozta válság miatt kerültek nehéz helyzetbe, átmeneti támogatást is igényelhetnek, amely forrás a működéshez, a likviditási problémák kezeléshez nyújthat segítséget.

Címkék: tőkealap, mfb, szerződés, kaposvár, gazdaság