Az Európai Unió következő hét éves pénzügyi ciklusáról tartottak csütörtökön fórumot a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara székházában. Az országjáró roadshow kaposvári állomására elsősorban a kis- és középvállalkozások vezetőit várták, hogy közösen vitassák meg, milyen feljlesztéseket támogató pályázatokra lenne leginkább szükségük.

Az érdekvédők azt látják, hogy a technológia fejlesztésen kívül még a beruházásokra kellene nagy hangsúlyt fektetni. Olyanokra, amelyekre egyszerű és könnyű pályázni.

- Olyan pályázatokra lenne szükség, amelyek beruházásokat segítenének, munkahelyeket teremtenének. Ezeknek köszönhetően pedig a megye gazdasága is fejlődne - nyilatkozta a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, dr. Büttner Tamás.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium képviselői ebben az évben minden megyeszékhelyre elmennek, hogy kikérjék az érintettek véleményét a pályázatokkal kapcsolatban. A tárca tapasztalata az, hogy az ország nagy részén energetikai fejlesztésekre, eszközbeszerzésre, és foglalkoztatási támogatásra pályáznának. Mindegyiknél szempont, hogy gyors legyen az elbírálás és a kifizetés.

- Ezeknél az új pályázatoknál a kiírásától számított 3 hónapon belül ki tudjuk állítani a támogatói okiratot és azonnal oda is fogjuk tudni adni a pénzt a vállalkozóknak a beruházás megvalósítására - tette hozzá dr. György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.

Az Európai Uniós következő pénzügyi ciklus jövőre, vagyis 2021-ben kezdődik és 2027-ig tart.

Címkék: Innovációs és Technológiai Minisztérium, skik, fórum, pályázat, gazdaság