Több mint 1 millió forint értékben ajándékozott gyakorló- és sporteszközöket a Honvédelmi Sportszövetség az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium kadét tanulóinak.

Az 5 darab ZVS Perun 731-es légpuska és a hozzá való 5 ezer lövedék valamint lőlapok, lövedékfogók és gumi gépkarabélyok, pisztolyok, gránátok a versenyekre való felkészülésben, továbbá helyzetgyakorlatoknál segítik majd a diákokat.

A kellékeket Kálmán Péter sportszakmai vezető és Kéri Zoltán szakmai kapcsolattartó személyesen adták át Takács Szilvia igazgatónőnek, a honvéd kadétok jelenlétében. Elhangzott: a harcba vonuló férfiak és nők számára elengedhetetlen a békeidőben történő folyamatos gyakorlás, erre pedig remek lehetőséget nyújtanak a különböző sérülést nem okozó fegyverek.

A Honvédelmi Sportszövetséggel együttműködve azon dolgoznak, hogy diákjaikból egészséges, összetartó és erős közösséget kovácsoljanak, akik elkötelezettek a honvédelem és a hazafias értékek iránt. Az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium oktatási palettáját a 2019-es tanévtől színesíti a honvéd kadét képzés, amely úgy tűnik, idén is az egyik legnépszerűbb terület a pályaválasztók körében.

Címkék: gépész, pályaválasztás, honvédség, kadét, fegyver, katona, diák, gazdaság