Újabb mérföldkőhöz ért a Kaposvári Egyetem. Szeptembertől az Óbudai Egyetem ugyanis kihelyezett villlamosmérnök alapszakot indít a somogyi campuson. Szita Károly, Kaposvár polgármestere a hírt bejelentő mai sajtótájékoztatón azt mondta a 21. században a versenyképes gazdaságok egyik mozgatórugója minden kétséget kizáróan a gyakorlatorientált oktatás.

A képzés pedig nemcsak kiváló szakembereket ad majd az élénkülő iparágaknak Kaposváron, hanem lesznek más hozadékai is: "célunk a város tőkevonzóképességének és a cégek versenyképességének javítása úgy, hogy a vállalkozók maguk is képesek legyenek a képzett munkaerő megtartására. Ráadásul a mostani, a 2020 és 2030 közti évtized már a 21. század újraiparosításának az évtizede lesz! Itt nálunk, Kaposváron egészen biztosan. A hozzáértők azt mondják a 19. század a szénről szólt, a 20. század az olajról, a 21. század pedig nem fog másról szólni, mint az innovációról és a minél több hozzáadott értéket képviselő technológiáknak a jelenlétéről!"

Éppen ezért a két egyetem hosszú távú célkitűzése is az, hogy közösen valósítsák meg az úgynevezett iparközpontú képzési modellt, aminek részeként a későbbiekben létrehoznának egy laboratórium-komplexumot is, ami a digitalizáció és a robotika vívmányait is bemutná, felhasználná - tette hozzá az Óbudai Egyetem rektora, Dr. Kovács Levente.

Az induló képzés ugyanakkor nemcsak a kínálatot bővíti, hanem egy új, innovatív szemlélet megvalósulását is jelenti - mondta el egy mai sajtótájékoztatón a Kaposvári Egyetem rektora, Dr. Kovács Melinda: "a műszaki képzési terület nagyon régóta hiányzott a Kaposvári Egyetemről, nemcsak azért mert eddig ilyen még nem volt, hanem mert a saját tudományterületeinknek a fejlődése is elképzelhetetlen erős műszaki háttér nélkül".

A képzésre már a mostani felvételi eljárásban is lehet jelentkezni. Ennek határideje: február 15-e.

Címkék: munkareő, mérnök, versenyképesség, cég, képzés, egyetem, Kaposvár, gazdaság