22. alkalommal tartottak regionális méhésztalálkozót Kaposváron. A seregszemlén hatvan kiállító látogatott el a Kaposvári Egyetemre. A kiállítók az egész országból, és a határon túlról érkeztek a somogyi megyeszékhelyre - mondta el kérdésünkre Petrus Lajos, a Kaposvár és Térsége Méhészeinek Egyesülete elnöke.

A találkozón az érdeklődők előadásokat nézhettek meg, vásárolhattak méhészeti eszközöket és persze mézet is. A seregszemlén megválasztották a 2019-es év "Somogy Mézét" is, amely egy nagyberényi termelő, Kárász István vegyes virágméze lett.


22. Regionális Méhésztalálkozó Kaposváron22. Regionális Méhésztalálkozó Kaposváron22. Regionális Méhésztalálkozó Kaposváron22. Regionális Méhésztalálkozó Kaposváron22. Regionális Méhésztalálkozó Kaposváron22. Regionális Méhésztalálkozó Kaposváron22. Regionális Méhésztalálkozó Kaposváron22. Regionális Méhésztalálkozó Kaposváron22. Regionális Méhésztalálkozó Kaposváron
22. Regionális Méhésztalálkozó Kaposváron
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A somogyi méhészek a tavalyi közepes termés után egy jó telelésben, majd egy azt követő jó nektártermelő évben reménykednek idén. A termelőknek bizakodásra ad okot a jövőre nézve, hogy a kormány megemelte a méhészeti ágazat támogatását.

Bross Péter, a Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, hogy hiába sikerült elfogadhatóra a tavalyi év termése, az értékesítéssel problémájuk van a méhészeknek, hiszen a nagybani méz ára folyamatosan csökken. Kiemelte, hogy további támogatásokra lenne szükség, hiszen a méhészet az egyik legfontosabb mezőgazdasági ágazat, mivel a globális élelmiszer ipar igényli a méhek általi beporzást. Ha ez valamiért megszűnne, az egész élelmiszeripar összeomlásával fenyegetne.

Címkék: méhésztalálkozó, regionális, méz, egyetem, Kaposvár, gazdaság