Kevesebb károsanyag kibocsátás, környezetbarátabb működés – Kaposvár MJV Önkormányzata többek között ezért vágott bele közintézményeinek energetikai korszerűsítésébe, számos más helyszín mellett a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kisfaludy Utcai Tagiskolája és a Zrínyi Ilona Magyar-Angol Kéttanítási Nyelvű Tagiskola épületeinek ilyen jellegű megújításába.

A munkálatok 367,59 millió forintba kerültek, melyet 100 százalékos, vissza nem térítendő uniós támogatásból hajtottak végre.

A napelemek telepítésével egy olyan újfajta, megújuló energiaforrást kaptak az intézmények, melynek köszönhetően az energiaellátás biztonsága növekszik, és ezzel együtt csökken az energiaimport-függőség is. Mindezek mellett energiában és pénzben is megtakarítást hoz majd a beruházás. A megvalósuló komplex energetikai korszerűsítés keretében az épületek hőszigetelést kaptak, kicserélték a nyílászárókat, megújították a gépészeti rendszert, a központi szellőzőrendszereket és a világítástechnikát. A projekt szemléletformáló ereje által az intézmények használói is nyitottabbá válnak a megújuló energia felhasználására, hiszen közvetlen környezetükben tapasztalhatják meg annak működését, előnyeit.

„A kaposvári Kisfaludy Utcai Tagiskola és a Zrínyi Ilona Tagiskola energetikai korszerűsítése” elnevezésű, TOP-6.5.1-15-KA1-2016-00005 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Címkék: beruházás, napelem, kaposvár, gazdaság