Kaposváron egy összevont csoportban, munkakeresők sajátítják el a legalapvetőbb jogi, munkaügyi és gazdasági ismereteket. A résztvevők mind saját vállalkozásukat szeretnék elindítani. Legtöbben az élelmiszer- illetve szépségiparban, valamint az informatikában gondolkodnak, de van aki tánciskolát nyitna szívesen.

"Régen a kultúrának része volt, hogy az emberek elmentek és táncoltak, ez mostanra már úgy érzem, hogy kezd kihalni, és szeretném ezt újra feléleszteni. Az embereknek a mostani mobiltelefonnal átitatott időszakban nagyon nagy szüksége van arra, hogy személyes kontaktust tudjanak teremteni, és a tánc egy nagyszerű lehetőség" - mondta el kérdésünkre Tóth Norbert.

Vállalkozóvá válási oktatás Kaposváron
Vállalkozóvá válási oktatás Kaposváron

Magyarországon elsőként a Dél-Dunántúlon indult el a vállalkozóvá válást segítő tanfolyam. A jelentkezőket előzör egy kompetenciamérésre hívták, majd akik ezen megfelelnek, megkezdhették a képzést. Itt elsajátíthatják a vállalkozás indításához szükséges alapvető jogi, pénzügyi, munkaszervezési, gazdálkodási ismereteket, és segítséget kapnak üzleti tervük megírásához is.

"A cég alapításon, a vállakozási formák, alap marketing ismereteken kívül én azt gondolom, hogy az önismeret is egy fontos része a vállalkozóvá válásnak. Igyekszünk minden területre hangsúlyt fektetni úgy, hogy a végén egy üzleti terv elkészüljön a hallgatóknak." - árulta el Kunics Adrienn, oktató.

vállalkozás

A programban a vállalkozás indítását tervező 30 év alatti fiatalok és 30 év feletti álláskeresők vehetnek részt, erre 40 milliárd forintot szán a kormány. A képzés végén jóváhagyott üzleti tervvel rendelkezők fejenként 4,5 millió forint tőketámogatást kaphatnak majd.

Címkék: üzleti terv, vállalkozás, oktatás, támogatás, gazdaság