Az élelmiszerhulladékok keletkezésének megelőzését, mérséklését segítő útmutatókat állított össze a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül című programjának négy munkacsoportja. A hivatal közleménye szerint erre a brossúrára azért volt szükség, mert Magyarországon évente majdnem kétmillió tonna élelmiszerhulladék keletkezik, amelynek jelentős része megelőzhető lenne.
A NÉBIH három éve indította el a Maradék nélkül elnevezésű programját. A szakértők a téma kapcsán azt is hangsúlyozzák, hogy bár a hazánkban keletkező élelmiszerhulladékok jelentős hányada a háztartásokban termelődik, ennek ellenére fontos, hogy az élelmiszerlánc minden szereplője részt vegyen az élelmiszerpazarlás mérsékléséért folytatott küzdelemben.
Az útmutató és további hasznos információ itt érhető el.
Címkék: útmutató, pazarlás, élelmiszer, nébih, gazdaság