A kormány várakozásainak megfelel a július elsejével elindult családvédelmi akcióterv fogadtatása, a babaváró támogatást több mint 4600 házaspár igényelte, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására több mint 8000 kérelem érkezett, és a jelzáloghitel-elengedés is "jól teljesít" - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent interjújában.

Novák Katalin úgy fogalmazott, "arra számítottunk, hogy népszerű lesz az akcióterv, hiszen olyan támogatási formák vannak benne, amelyek korábban nem fordultak elő. Ha kaphatnak a fiatal házasok tízmillió forintot, vagy ha két és fél millióval olcsóbban vehet autót a család, esetleg ha az otthonteremtésre jut további támogatás, vagy a lakáshitel-tartozásból engednek el egy nagyobb összeget, az nyilván sokak számára jelentős vonzerővel bír".

Nem véletlen, hogy az első napokban szinte megrohanták az emberek a kormányablakokat - tette hozzá. A bölcsődei fejlesztésekről szólva Novák Katalin elmondta, a kormány igyekszik a piaci szereplők számára minél vonzóbbá tenni, hogy családi, vagy munkahelyi bölcsődét hozzanak létre. Duplájára emelkedik ezek finanszírozása. A teljes bölcsődei rendszer működtetésére biztosított költségvetési támogatás összege több mint háromszorosa a 2010-es összegnek - mutatott rá.

Címkék: házaspár, szülő, védelem, baba, támogatás, család, gazdaság, autó