Megkezdődött kedden reggel a távhőberuházásban érintett utcák burkolatának helyreállítása Kaposváron. A munkálatok első lépéseként a kivitelező felmarja az Anna utcát, a Fő utcát és a Széchenyi tér útját. Az Anna utcát lezárták a forgalom elől, ezért a helyi és távolsági autóbuszok üzemkezdettől már kerülő útvonalon, a Hársfa utcán keresztül érik el a Fő utcát. A Kaposvári Közlekedési Zrt. járatai onnan a Virág utcán, majd a Németh István fasoron keresztül térnek vissza a Tallián Gyula utcába. A városba érkező távolsági autóbuszok utasai a ruhagyári megálló helyett az Anna utcai körforgalomnál szállhatnak le a járművekről.

Mivel a Fő utca egyirányúvá vált a volt kórházi anyaépülettől a Dózsa György utcáig, a Széchenyi tér felől érkezők nem hajthatnak be a Fő utcára. Azoknak a bérlettel rendelkező lakóknak, akik az aszfaltozás miatt nem tudnak a megszokott helyen parkolni, a város máshol biztosít megállási lehetőséget, erről levélben értesítik az érintetteket. A munkálatok a tanévkezdésre befejeződnek.

Az utak rekonstrukciója azt is jelenti, hogy heteken belül befejeződik Kaposvár 3,4 milliárd forint értékű környezetvédelmi beruházása. A fejlesztés révén újabb közintézményeket, egyebek mellett orvosi rendelőket, iskolákat, az új színházat és sportcsarnokot kötötték be a távhőhálózatba. A kivitelező a vezetéket az útburkolat felbontása után fektette le, azt követően pedig a munkagödrök feletti burkolatot – a várható süllyedések miatt – csak ideiglenesen állították helyre a szakemberek. Az érintett sávok újra aszfaltozása most következik.

Részletes, folyamatosan frissülő közlekedési információt az utinform.kaposvar.hu címen találnak. Köszönjük a megértésüket és türelmüket!

Borítókép: illusztráció

Címkék: anna utca, távhőberuházás, burkolat, gazdaság