Az egyes utcákat az alapján jelölték ki a szakemberek, hogy az elmúlt öt évben hol voltak a leggyakrabban elöntések. Így többek között fejlesztettek az Orci úton, a Nagyszeben és a Kovács Sebestyén utcában, a Nyár utcában és a Cukorgyár közben, a Buzsáki utcában és a Losonc közben is. A 133,29 millió forintos, száz százalékban vissza nem térítendő európai uniós támogatással megvalósuló munkák részét képezik a több mint 181 milliárd forintos Németh István Programnak, amely az évszázad beruházási programja Kaposváron.

A tervezett beavatkozásoknak köszönhetően a közlekedés biztonságosabb és kulturáltabb lett a környéken, szinte megszűntek a csapadékvíz-elvezetés rendezetlenségéből eredő károk, balesetek és veszélyeztetések. A csapadékvizek rendezett elvezetésével emellett csökkenthető a talajvizek szennyezése, továbbá a magas talajvízállásból eredő, az épített környezetben okozott károk.

Nyílt árkokat és zárt csapadék-csatornákat építettek az Orci úton, a Kovács Sebestyén utcában, a Nagyszeben utcában, a Losonc közben, a Kárpát utcában, a Kereszt utcában, a Veszprém utcában, a Keszthely és a Virág utcáknál, a Buzsáki utcában, a Sávház északi oldalán, a Nyár utcában, a Könyves Kálmán utcában, a Pécsi utcában, a Cukorgyár közben és a Dália utcában.

A „Csapadékvíz-elvezető hálózatok kiépítése és felújítása Kaposvár egyes utcáiban” elnevezésű, TOP-6.3.3-15-KA1-2016-00002 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Címkék: elvezetés, csapadékvíz, gazdaság, kaposvár