Március elsejével újraindul a közigazgatási ösztöndíjpályázat. Ennek révén a pályakezdő, magasan képzett, idegen nyelveket beszélő tehetséges fiatalok a diplomaszerzés után egy 10 hónapos tapasztalatszerző programban vehetnek részt.

Borbély Alexandra természetvédelmi mérnökként végzett a Kaposvári Egyetemen. Három évvel ezelőttt jelentkezett a közogazgatási ösztöndíj programba. A tíz hónap alatt sikerült sok mindent megtanulnia és azt követően a kormányhivatalben elhelyezkednie.

Volt egy mentorom a program ideje alatt, aki mindenben segített. Ezalatt az idő alatt megtanultam azt, hogy az erdészeti szakmának mi az alapja, illetve a közigazgatási munkatapasztalatot is megszereztem - tette hozzá Borbély Alexandra.

A megyei kormányhivatal három éve vesz részt a programban, ami népszerű a diplomás fiatalok körében. Eddig mintegy tíz pályázó volt már.

- Sikerült olyan fiatal, tehetséges, nyelveket beszélő, felsőfokú végzettségű fiatalokat megnyernünk, akiknek kiugrási lehetőség volt az, hogy megismerkedhettek a közigazgatással és többen itt is ragadtak nálunk. A március 1. és december 31-ig terjedő időszakra három munkatársat fogadunk majd, akik várhatóan a családtámogatási részen, egészségbiztosításnál, illetve népegészégügyi területen fognak majd dolgozni - mondta dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott.

A programban résztvevők a szakmai tapasztalatszerzés ideje alatt 7 hónapot a hazai közigazgatásban, 3 hónapot pedig külföldön tölthetnek. Emellett havonta nettó 250 ezer forint ösztöndíjat kaphatnak.

Címkék: közigazgatási ösztöndíj, 2019, március, pályázat, gazdaság