A nyárköszöntő Desedai Piknik számtalan családot vonzott a tópartra július elején. A Fekete István Látogatóközpont több tucat programmal, a többi között népi játékokkal, sárkányeregetéssel és tárlatvezetéssel is várta tavaly az érdeklődőket. Az idén 5 éves intézmény évről-évre növelni tudta látogatóinak számát. Tavaly csaknem 25 ezren vették igénybe a szolgáltatásait.

"Ilyen magas látogatószámunk még soha nem volt. Javarészt a múzeumpedagógiai foglalkozásainkat vették igénybe, de öt nyári táborunk is volt. A legnagyobb látogatószámot hozó rendezvényünket, a desedai pikniket pedig remélhetően idén is meg tudjuk szervezni." - mondta el Üst Norbert, a Fekete István Látogatóközpont koordinátora.

rippl feszt

Ezen kívül népszerű turisztikai célpont volt a Kaposvári Virágfürdő, ahova az ország minden pontjáról érkeztek vendégek. Csakúgy mint a Zselici Csillagparkba. De sokan kedvelték a városi nagyrendezvényeket is, például a Rippl-Rónai Fesztivált, amely több mint tízezer látogatót vonzott.

"Népszerű a város. Változtlanul azt tudom elmondani, hogy a látogatószám is növekszik. Sok az egy napos tursita, látogató. Ők feltehetően a központban csapódnak le jobbára, de sokan csoportosan is jönnek." - tudtuk meg Mayerné Bocska Ágnestől, a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület elnökétől.

A tapasztalatok szerint a hosszú hétvégékre is egyre többen foglalnak szállást a somogyi megyeszékhelyen, illetve környékén. Ezekre az alkalmakra azonban programokat is kell biztosítani. A helyi turisztikai egyesület ebben is segíti a szálláshelyeket és a vendégeket egyaránt. Az idén 10 éves egyesület egyébként hamarosan egy nagyobb szakmai konferenciát is tervez a témában.

Címkék: vendégjárás, turisztika, népszerű, Kaposvár, gazdaság