Gépkocsivezető, rakódó, vízvezeték- és villanyszerelő, épületgépész, takarító vagy éppen segédmunkás. A több mint egy tucat önkormányzati céget tömörítő Kapos Holding Zrt. egyebek mellett ilyen munkakörök betöltésére keres dolgozókat ezekben a napokban. A hulladékgazdálkodási telepen például tíz embernek tudnának azonnal munkát adni.

"Jelen pillanatban Kaposvár és a környező településeket 150 fővel látjuk el és jelen pillanatban közel tíz fő hiánnyal küzdünk. Elsősorban a fizikai állományt szeretnénk bővíteni. Hulladékválogatók, hulladékrakodók, gépjárművezetők, gépkezelők, akiket keresünk." - tudtuk meg Szilágyi Ádámtól, a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől.

szelektív hulladékgyűjtés kuka

A holding tagvállalatai javarészt a közszolgáltatások biztosításáért felelősek. A munkaügyben jártas szakemberek szerint éppen ez, a hosszú távon is biztos megélhetés lehet az egyik olyan tényező, amiért érdemes náluk dolgozni.

"Elsősorban a stabil munkahelyet tudjuk biztosítani a munkavállalóknak, tekintettel arra, hogy ezekre a szolgáltatásokra mindig szükség van a városban." - árulta el a Kapos Holding Zrt. HR-vezetője, Takács Tamás.

Az egész országban tapasztalható munkaerőhiány ellenére is, hónapok óta folyamatosan csökken az álláskeresők száma Kaposváron. A Somogy Megyei Kormányhivatal legfrissebb, novemberi adatokon alapuló jelentése is az elmúlt 18 év legkedvezőbb mutatóit hozta nyilvánosságra a napokban. Eszerint a városban 274-gyel több ember dolgozott a tavalyi év tizenegyedik hónapjában, mint egy évvel korábban.

Címkék: munkaerőhiány, foglalkoztatás, rekord, gazdaság