Február elsejétől egyszerűsíti levéltermék portfólióját, továbbá árakat változtat a Magyar Posta. A lakosság által leggyakrabban használt levéltermékeknél rendkívül szűk, inflációt követő vagy annál kisebb mértékű emelés várható - közölte a vállalat pénteken az MTI-vel. 

A lakossági ügyfelek legnépszerűbb termékei, a közönséges levél, illetve az ajánlott levél, mindössze 5-30 forinttal lesz drágább. A vállalati, üzleti ügyfeleket érintő, tömeges feladású közönséges levelek díja a tavalyi évhez képest azonban átlagosan 9,4 százalékkal nő. 

posta

A vállalat közölte azt is, hogy egyszerűsítik levéltermék portfóliójukat, összevonnak súlykategóriákat, így a korábbi 7 helyett 4 súlykategória lesz. Az egyszerűsítés az átlagosnál nagyobb súlyú, 50 g feletti leveleket érinti. A portfólió egyszerűsítés a vállalat szerint átláthatóbb és ügyfélbarát struktúrát hoz létre, emellett illeszkedik a levélszolgáltatások modernizációs folyamatához. 

A Magyar Posta tavaly tesztjelleggel elindította a Postai Azonosított Küldemények Követése projektjét, ez a szolgáltatás várhatóan jóliustól lesz elérhető. 

A fejlesztésektől azt várják, hogy gyorsulnak az átfutási idők a tértivevények esetén, a könyvelt levélküldemények a csomagokhoz hasonlóan mindig nyomon követhetőek lesznek, és csökken a papíralapú adminisztráció, ami a feladók számára költségmegtakarítást tesz lehetővé, mivel a papír alapú feladás drágább lesz az elektronikus feladáshoz képest.

Címkék: árváltozás, modern, posta, fejlesztés, gazdaság