A kaposváriak hónapok óta szemtanúi a városban zajló távhőberuházásnak. A 3,5 milliárd forint összértékű fejlesztés révén 20 százalékkal bővül a szolgáltatásba bevontak köre, új vezetékhálózatot építenek és régieket újítanak fel.

A beruházás részeként a Béke-Füredi lakótelepen is felújításokat végeznek majd, hangzott el egy szerdai konferencián.

- Ezek már sokkal jobb hőszigeteléssel vannak ellátva és sokkal nagyobb az üzembiztonság. A távfűtés így még üzembiztosabb lesz - mondta Zanatyné Uitz Zsuzsanna, a Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelõ és Szolgáltató Zrt. műszaki vezetője.

A megbeszélésen elhangzott, a mostani bővítéssel csaknem 20 intézmény csatlakozik a rendszerhez. Dr. Módos István, a Nemzeti Fejlesztési Programiroda ügyvezető igazgatója hozzátette: az ipari fogyasztók megjelenését is várják a szakemberek.

A távhőberuházás része a több mint 180 milliárdos Németh István Programnak. Mindennek célja a környezetvédelem, az energiahatékonyság, valamint a szolgáltatás árának alacsonyan tartása.

- Azért bővítettük, hogy mindig olcsón tudjuk szolgáltatni a távhő-szolgáltatást. Ez nagyon fontos szempont, ezt közvetlenül azok érzik, akiknek megy a távhő számla és fizetniük kell, de közvetetten az egész várost érinti, mert intézményeink, amelyek eddig gázzal fűtöttek, azok a távhővel olcsóbban fognak tudni fűteni. Az ott megtakarított pénz pedig nagyon sok mindenre fordítható - nyilatkozta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A beruházáshoz kapcsolódó új bekötési munkálatokat hamarosan elkezdik a szakemberek többek között a Széchenyi téren, a Zrínyi, valamint a Kisfaludy iskola környékén.

Címkék: béke-füredi lakótelep, korszerűsítés, távhő, gazdaság