A világ egyik legismertebb, számítógépes bemutatókat készítő alkalmazása - a Prezi - a szakértők szerint klasszikus példája az úgynevezett startup vállalkozásnak. Vagyis, annak, hogy minden üzleti siker alapja egy jó ötlet. Ezeket a startup vállalkozásokat segíti az INPUT Program.

"Létezik rá olyan definíció is, hogy egy átmeneti állapot, amiben a vállalkozás keresi azt, hogy ő hogyan tud részt venni a világ gazdasági körforgásában, tehát hogyan tud értéket teremteni. Ennek egy kombinációja az, amit általában startup-nak nevezünk. Általában egy olyan viszonylag korai fázisú vállalkozásról beszélünk, akinek még nincsen kiforrott üzleti modellje, viszont hatalmas potenciál van benne." - állítja Csikós Barnabás, az INPUT Program üzletfejlesztési csapattagja.

A programról nemrégiben tartottak előadást a Kaposvári Egyetemen
A programról nemrégiben tartottak előadást a Kaposvári Egyetemen

A mentorhálózat az ország tíz egyetemi városában van jelen, köztük Kaposváron is.

"Nagyon fontos azt kiemelni a programunk kapcsán, hogy mi már a legkorábbi, tehát tényleg az ötletfázistól kezdve tudunk segíteni, ami azt jelenti, hogyha valaki úgy kel fel egy nap, hogy ő szeretne egy startup ötletet megvalósítani, már ebben a fázisban tudunk vele foglalkozni. Illetve ezt lépcsőzetesen felépítve még tovább segíteni őt egészen addig, amíg el nem jut a nemzetközi piacra." - árulja el a program kaposvári koordinátora Kovács Márton.

Az INPUT Program kaposvári irodája a közelmúltban, együttműkődő partnerével, a somogyi campusszal közösen szervezett fórumot. Ezen elsősorban egyetemisták vettek részt. Olyanok, akiket szakirányuk miatt érdekelt a téma, és olyanok is, akik a közeljövőben valóban saját vállalkozást indítanának.

Címkék: input program, startup, iroda, egyetem, Kaposvár, gazdaság