2017 után idén is nyugdíjprémiumot fizet a kormány valamennyi nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek. A kaposvári Illés Jánosné is már nagyon várja a nyugdíjprémiumot, hiszen több unokája is van és a karácsonyra is készülődik már.

Illés Jánosné
Illés Jánosné

"Szerintem nagyon várjuk, nemcsak én hanem minden alacsony kisnyugdíjas várja a korrekciót. És nagyon örülök neki, mert pont az unokámnak lesz a születésnapja novemberben, és jön a karácsony, az ünnepek és a férjem születésnapja." - mondta el a kaposvári nyugdíjas.

Az intézkedés 2,5 millió nyugdíjast érint. Minden idős akinek eléri a 80 ezer forintot a nyugdíja, az a maximális 18 ezer forintra számíthat, így azok is akik az átlagnyugdíjjal azaz 130 ezer forinttal rendelkeznek. A 80 ezer forint alatti nyugdíjnál a nyugdíjprémimum összege arányosan csökken. Akinek például 50 000 ezer forint a nyugdíja az 11 250 forintos nyugdíjprémiumot kapnak. A kormány 33 milliárd forintot biztosít a kifizetésekre.

Varga Mihály (Fotó: MTI)
Varga Mihály (Fotó: MTI)

"Az év második felében nem számítunk olyan változásra, amelyik a gazdasági lendület üteméből visszavenne. Arra lehet felkészülni, ahogy ez már tavaly is elkészült. Minden nyugdíjas számlájára, vagy minden nyugdíjas kifizetése megtörténik, hiszen valaki csak hagyományos módon veszi fel a nyugdíjat. November hónapban a nyugdíjprémium társulni fog a nyugdíjhoz." - tájékoztatott Varga Mihály, pénzügyminiszter.

A nyugdíjprémiumot a bankszámlával rendelkező ügyfelek november 12-én kapják meg, a postai kifizetések pedig november 15-én kezdődnek, a posta által előre meghatározott napokon.

Címkék: utalás, nyugdíjprémium, november, pénz, gazdaság