Kovács Bence a neten keresgélt albérletet a napokban. A kaposvári fiatalember idén érettségizett és felvételizett a Pécsi Tudományegyetemre. Történelem-média szakon tanulna tovább.

Bár jóval olcsóbb a kollégium, mégis inkább az albérletet választaná. Több barátjával költözne össze, így megoszlanának a költségek.

- A kollégiumnak az az előnye, hogy van egy jó közösség, a lakásnak és az albérletnek viszont az a hatalmas előnye, hogy az embernek kicsivel több magánélete van - tette hozzá Kovács Bence.

Az albérletárak azonban az elmúlt években országszerte alaposan megugrottak. Ráadásul hamar el is kelnek a kiadó lakások.

- Kaposváron minden albérletet ki lehet adni. Hatalmas nagy a kereslet, ezáltal természetesen magasabb áron is lehet kínálni ezeket az ingatlanokat - mondta Oláh Miklós, a Géniusz '99 Ingatlanközvetítő Iroda vezetője.

A tapasztalatok szerint az utóbbi 4 évben szinte megduplázódtak az albérlet árak. Egy garzonért most akár 50-60 ezer, egy két szobás lakásért pedig 80-100 ezer forintot is elkérnek.

De akad olyan igényesen felújított ingatlan is, amelyik 130 ezerért talált bérlőre. A legtöbben egyébként a belvároshoz közeli panellakásokat keresik.

Címkék: árak, albérlet, kaposvár, gazdaság