Tovább folytatódik a kedvező tendencia: az elmúlt 18 év legalacsonyabb munkanélküliségét regisztrálta a kormányhivatal szakigazgatási szerve júniusban. Az egy évvel ezelőtti adathoz képest is nagy a változás, 19,2 %-kal csökkent az állástalanok száma a megyeszékhelyen, vagyis 390-nel több ember dolgozik ma Kaposváron, mint tavaly ilyenkor.

A Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Hivatala szerint ma 1379 álláskereső van Kaposváron, ez az elmúlt 18 év legalacsonyabb júniusi értéke.

A statisztika szerint a nyilvántartott álláskeresőknek a munkavállalási korú népességhez viszonyított hányada 3,2 %-os volt az év hatodik hónapjában, ez jóval kedvezőbb, mint a kaposvári járás, illetve a megye vonatkozó adata.

A tartósan (egy éven túl) regisztrált álláskeresők száma egy év alatt 20,6%-kal csökkent.

Szita Károly polgármester a kedvező adatok kapcsán elmondta: Kaposvár a Németh István Program keretében a továbbiakban is rendkívül nagy figyelmet fordít a helyi gazdaság erősítésére és a munkahelyteremtésre. Az iparterületek korszerűsítésével versenyképesebbé válnak a vállalkozások, amelynek eredményeként bővülni, erősödni tudnak.

A nagyobb infrastrukturális beruházások - köztük a 67-es gyorsút - előrehaladtával pedig már most megnövekedett a befektetői érdeklődés, így a következő években új munkahelyteremtő cégek telepedhetnek meg Kaposváron.

Címkék: munkahelyteremtő, állsákereső, munkanélküli, foglalkoztatás, gazdaság