Mézédes dinnye, óriási barackok, füstölt áruk, ajándéktárgyak. A Balaton legnagyobb piacán szombatonként alig lehet megmozdulni. A vásárlók a hónap eleje óta egy, a korábbinál modernebb, megújult környezetben válogathatnak a portékák között.

A megújult piacot az árusok is hamar birtokba vették. Sokan a fedett csarnokba költöztek.

- Nagyon jó itt dolgozni az új csarnokban, tulajdonképpen teljesen védett. Kicsit izgultam, hogy mi lesz ha bejövünk, megváltozik a hely, de nagyon bevált, én úgy gondolom hogy jó döntés volt úgyhogy nagyon örülök ennek az átépítésnek - mondta Dull Tamás, őstermelő.

null

A rendszeresen itt áruló kereskedőknek elővételi joguk volt az új üzletekre, ugyanannyi pénzért, mint a felújítás előtt. Az újonnan jelentkezőknek pedig licitálniuk kellett. Régen 3 üzlet volt itt, most 14. A standok pedig összesen 240 méter hosszan sorakoznak.

A csarnok és a piactér 300 millió forintból újult meg. A beruházás sikerességét az is bizonyítja hogy már mindenki elfoglalta árusító helyét, és szerdán illetve szombat délelőttönként óriási tömeg van a téren. A város vezetése azt szeretné ezzel a beruházással is elérni, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjanak nyújtani a Balaton legnagyobb és legnépszerűbb piacán.

null

A tervek szerint a város egy kerékpárút-hálózatba is bekapcsolja majd a fonyódi piacot.

Címkék: csarnok, fonyód, piac, gazdaság