A nyílászárókat kicserélték, a külső homlokzatot leszigetelték, a fűtést is korszerűsítették és napelemeket helyeztek el a komrányhivatal egészségbiztosítási osztályának épületében. Az intézmény csaknem 160 millió forintból lett energiahatékony.

A keddi ünnepélyes átadáson a megyei kormánymegbízott kimelte: az országban is egyedülálló nagyságrendben újulnak meg most a hivatalok. Az uniós forrásokból finanszírozott program 18 épületet érint a megyében. Igaz, még további fejlesztések is várhatók.

null

- Újabb 1,5 milliárd forintot tudtunk lehívni KEHOP-os forrásból, így összességében a kormányhivatalok legnagyobb energetikai beruházásává alakult ez a program. Ezután is folytatjuk a munkát, újabb nyílászárócserék és hőszigetelések lesznek - tette hozzá Neszményi Zsolt, somogy megyei kormánymegbízott.

Ma Kaposváron az egészésgbiztosító épületén kívül a Damjanich utcai és a Cseri úti felújított kormányhivatali kirendeltésgeket is átadták.

null

Kapovár is elkötelezett a város zöldítése érdekében. Borhi Zsombor alpolgármester kiemelte: ehhez összefogásra is szükség van.

- Hosszútávú célként tűztük ki, hogy a lehető legenergiahatékonyabb város legyünk. Ezt önmagában a város nem tudná megvalósítani, ha ilyen partnerekre nem lelne, és nagy örömmel látom, hogy a kormányhivatal és a magyar állam ebben egy nagyon jó partnerünk - mondta Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere.

Kaposvár egyébként a Németh István Programból több mint 10 milliárd forintot fordít az intézmények energiahatékonyságának növelésére.

Címkék: átadó, kormányhivatal, felújítás, gazdaság