Széchényi Kártya hitelkonstrukcióját kihasználva tudta megvásárolni fémmegmunkáló gépét a Cad Production Kft. A cég vezetője azt mondja: évről-évre több megrendelésük van, hogy ezeket teljesíteni tudják, hitelre is szükségük van.

- A növekedés feltétele most az, hogy finanszírozni is tudjuk. Ahhoz, hogy jó minőségű eszközöket tudjunk előállítani, annak elég komoly gépigénye is van. Ezért beruházni kell - tette hozzá Papp Zoltán, a Cad Production Kft. ügyvezetője.

Rajtuk kívül is egyre több cég vesz fel hitelt, hogy fejleszteni tudjon. Somogyban csaknem megduplázódott a kisvállalkozások hitelfelvétele-jelentették be szerdán az egyik pénzintézenél, ahol a dinamikusan fejlődő kaposvári cégeket is köszöntötték.

- Valami különleges dolog történik a megyében. Nagyon pörög a gazdaság. Mi azt tapasztalatuk az Erste Bankban hogy az egész kisválllalkozói hitelállomány megduplázódott - válaszolta Erdei Zsuzsa, az Erste Bank kisvállalkozási területvezetője.

A vállalkozók többsége egyébként a hiteleket fejlesztésre, bővítésre fordítja. Többségében a feldolgozóipar, az agrárium és az építőipar területén.

Címkék: széchényi kártya, hitel, somogy megye, gazdaság