December óta dolgozik az egyik nyugdíjas szövetkezetben, telefonos szervező munkakörben Tóthné Florea Vera. Azt mondja: örül, hogy kellemes környezetben, jó csapattal dolgozhat újra együtt. Ő, nemcsak a jövedelem kiegészítés miatt helyezkedett el.

Rajta kívül több mint félszázan dolgoznak jelenleg a Déli-Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezetnél. A szervezet taglétszáma alig fél év alatt érte el ezt a szintet.

A cégek most leginkább a hiányszakmákban helyeznék el a tapasztalt nyugdíjasokat.

- Nagyon sokan jöttek szakmabeliek, különösen érdekes, hogy hiányszakmákból. Az ő jelentekzésüket továbbra is várjuk, hiszen a Kaposvár környéki cégek nagyon szívesen foglalkoztatnák őket, akár részmunkaidőben is - tette hozzá Dakó Roland, a Viapan Group régióvezetője.

A nyugdíjasok munkába állásán kívül a kormány többféle intézkedéssel segíti a foglalkoztatás növelését.

Például a fiataloknak szánt, gyakornoki programmal.

- Kifejezetten a kis és középvállalkozásoknak próbálunk olyan fajta segítséget nyújtani, hogy a frissen végzett, de gyakorlati tapasztalattal nem rendelkeő álláskeresőket vegyenek munkába és mentorálják az első éven belül - jelentette be Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.

A cégek akár 30 millió forintos támogatást kaphatnak a fiatalok után. Ennek ekretében eddig több mint 4 ezer pályakezdőnek sikerült elhelyezkedni.

Címkék: nyugdíjas szövetkezet, hiányszakma, népszerű, gazdaság, kaposvár