Vállalkozókkal telt meg a Dorottya hotel péntek este. Idén először találkoztak a Kaposvári Vállalkozói Klub tagjai, hogy megvitassák az őket érintő problémákat. A fórumsorozat két éve indult, és egyre népszerűbb a somogyi vállalkozók körében.

"Valami, akkor megindult és mára mondhatjuk, hogy növekvő árbevétel, növekvő foglalkoztatotti létszám, prosperitás és olyan tervek jellemzik a kaposvári vállalkozásokat, hogy mintegy fele foglalkoztatás bővüléssel számol." - mondta el Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő.

vállalkozói klub2

Ennek kapcsán Szita Károly polgármester az ünnepség megnyitóján elmondta: Kaposváron 20 éve nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség. Emellett pedig megköszönte a helyi vállalkozásoknak azt is, hogy hozzájárultak a város gazdasági növekedéséhez.

"Erős lett a város, mert nincs adóssága, erős Kaposvár lett, mert az elmúlt esztendőben is 12 milliárd forinttal sikerült bővítenünk a város vagyonát és erős lett Kaposvár azért is, mert az iparűzési adóbevételünk is 6 százalékkal növekedett, amelyet a Kaposvári gazdaságnak köszönhetünk." - tette hozzá a polgármester.

Az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, Rákossy Balázs előadásában elmondta, a kaposvári, somogyi vállalkozások munkahelyteremtő, a forrásokat hatékonyan felhasználó tevékenysége példaértékű az egész országban.

"Én mindig nagy örömmel jövök Kaposvárra, mert Kaposvár egy jól vezetett és jól képviselt város. Emiatt azt lehet mondani, hogy szerencsések az itt élő emberek, és az itt dolgozó vállalkozások is, hiszen olyan gazdasági környezet fogadja őket, olyan gazdasági lehetőségek, amelyek nem alapfeltételek az ország összes vállalkozásánál." - árulta el az államtitkár.

vállalkozói klub

Somogy gazdasági növekedését több helyi cég is jelentősen érezte az elmúlt esztendőben.

Szabó Krisztián, a Szabó Fogaskerék Kft. gazdasági igazgatója kérdésünkre elmondta, a tavalyi évet rekord árbevétellel zárták: egyrészt az export árbevételük növekedett, de a hazai piacon is érezték a növekedést.

A rendezvényen több mint száz kaposvári és városkörnyéki vállalkozó vett részt.

Címkék: Vállalkozói klub, vállalkozók, Kaposvár, gazdaság