Egy óriás daru dolgozik a Cseri parkban. Az építkezéshez szükséges anyagokat rakják vele a megfelelő helyre. A kivitelező cég munkatársai a földmunkákon, valamint a betonozás előkészítésén dolgoznak.

A teherautók bejutását pedig a korábbi zsákutca meghosszabításával biztosítják a Cseri út felől.

null

- Párhuzamosan az épület építésével megkezdtük a területet feltáró útnak is az építését, tehát gyakorlatilag a Cseri parkbna található zsákutca továbbépül egészen az ingatlanig. Ez két funkciót tölt be. Egyrészt most majd az építkezés ideje alatt az építési útvonal ezen az úton keresztül bonyolódik, illetve az elkészült állapotban a rendőrség ezt fogja használni. Ezzel az Erdősor utcát fogjuk tehermentesíteni - tette hozzá L. Balogh Krisztina városi főépítész.

Az elkészülő körletépületben fogják biztosítani a városban lévő 300 készenléti rendőr elhelyezését. Jelenlétükkel a megyeszékhelyen élők biztonságérzete is növekszik.

null

Szabó Ferenc, a Készenléti Rendőrség parancsnok-helyettese korábban elmondta: a határvadász osztályoknál nincsen ügyfélforgalom, nem foglalkoznak bűnügyekkel, nyomozással, irodai tevékenységgel. Ők vegytisztán a közterületek rendjéért felelősek. Legyen ez a közterület Magyarország államhatára, vagy éppen Kaposvár város közterülete.

A júniusban tartott lakossági fórumon Szita Károly polgármester elmondta, a körletépület elkészültével a cseri városrész fejlődése is megindulhat, mert az objektummal funkciót adnak a pusztulásnak indult parknak.

Címkék: körletépület, készenléti rendőrség, cser, gazdaság